Eigen website bouwen voor €75,- per maand: veel of juist weinig?

Een professionele eigen website bouwen is een uitdagende taak. Vooral zonder technische kennis of genoeg budget om een designer en developer in te huren. Gelukkig is er Perry, de alles-in-één website builder die je in staat stelt om eenvoudig en snel je eigen website te bouwen, zonder enige technische achtergrond.

In deze blog laten we de waardevolle onderdelen zien die binnen het maandelijkse abonnement van €75,- vallen en vergelijken we die kosten met doe-het-zelf-websitebouwers als Wix, Strato en Jimdo. Na het lezen van de blog weet jij dus exact wat je écht krijgt voor een Perry abonnement en wat je allemaal kan besparen. Goed om te weten, toch?

Onderhoud: Voorkom schade aan je website

Perry neemt het onderhoud van de basisinstallatie van je website op zich, zodat jij je geen zorgen hoeft te maken over software-updates, beveiligings patches en bugfixes. Als je een developer zou inhuren voor het onderhoud, ben je gemiddeld €200-€500,- per maand kwijt.

Hosting: Houd jouw website online

Ook de website hosting is inbegrepen bij Perry. Dit betekent dat je website wordt gehost op betrouwbare servers zonder extra kosten. Normaal gesproken variëren de kosten voor hosting tussen de €5,- en €50,- per maand, afhankelijk van de provider en het hostingpakket.

Licentiekosten: Maak gebruik van professionele designs zonder extra kosten

Met Perry krijg je toegang tot professionele designs en sjablonen, zonder daar extra licentiekosten voor te betalen. Als je individuele ontwerpen koopt, variëren de kosten van €50,- tot honderden euro's per sjabloon. Wil je een custom design? Dan betaal je voor het inhuren van een designer al gauw een paar duizend euro.

SSL: Beveilig jouw website

Perry voorziet je website van een SSL-certificaat, waardoor je website beveiligd is met een versleutelde verbinding. Het aanschaffen van een SSL-certificaat kost gemiddeld €50-€100,- per jaar.

Installatie en livegang: Snel online met Perry

Je website installeren? Maak je niet druk! Perry zorgt ervoor dat jouw website online wordt gelanceerd. Het technisch aspect van het opzetten van een website kan normaal gesproken enkele uren tot dagen in beslag nemen als je het zelf zou doen. Een kostbare investering dus.

Indienen bij Google Search Console: Vergroot je online zichtbaarheid

Perry zorgt ervoor dat je website wordt ingediend bij Google Search Console, waardoor je vindbaar bent in de zoekmachines. waardoor je site geïndexeerd kan worden door de zoekmachine. Het zelf indienen van je website bij Google Search Console is gratis, maar het kost wel tijd en technische kennis om het correct te doen.

Google Tag Manager: Beheer je trackingcodes

Met Perry kun je eenvoudig Google Tag Manager integreren, waarmee je trackingcodes en analytics tools op je website kunt beheren. Het instellen van Google Tag Manager vereist technische kennis, maar dat heb jij niet nodig dankzij Perry!

Google Analytics: Maak jouw website meetbaar

Daarnaast biedt Perry een integratie met Google Analytics, waardoor je waardevolle inzichten kunt krijgen in het verkeer en het gedrag van je websitebezoekers. Het instellen van Google Analytics vereist technische expertise.

En andere website builders dan?

Naast Perry zijn er natuurlijk ook andere website builders op de markt, zoals Wix en Strato. Laten we eens kijken hoe Perry zich verhoudt tot deze concurrenten.

Tabel kostenvergelijking

Kostenvergelijking

Perry hanteert een maandelijks abonnementstarief van €75,- waarin alle eerder genoemde onderdelen zijn inbegrepen. Dit biedt een goede prijs-kwaliteitverhouding, vooral als je bedenkt dat er geen extra kosten ontstaan voor het inhuren van een developer of designer. Want die heb je met Perry helemaal niet nodig.

Wix biedt verschillende abonnementen, variërend van €5,50 tot €29,- per maand, afhankelijk van het gekozen plan. Hoewel Wix wel een aantal functies biedt, kunnen aanvullende kosten voor bijvoorbeeld premium sjablonen de totale kosten verhogen.

Strato heeft ook verschillende abonnementen, variërend van €1,- tot €14,- per maand. Het goedkoopste abonnement van Strato heeft echter beperkte functies. Dit betekent dat je mogelijk extra kosten moet maken om aan je behoeften te voldoen.

Naast Wix en Strato is Jimdo een concurrent van Perry. Ook bij Jimdo heb je als gebruiker de keuze uit verschillende abonnementen variërend van €9,- tot €39,-.

Zoals je in de tabel hiernaast ziet bevatten de concurrenten niet al deze onderdelen, die bij Perry wel zijn inbegrepen. Ondanks dat de maandprijzen bij de concurrenten lager zijn, kan de maandprijs een flinke verhoging krijgen als je betreffende onderdelen wil toevoegen. Bij Perry weet je waar je aan toe bent.

Is het nou veel of juist weinig?

Als het gaat om de kosten, biedt Perry een aantrekkelijk pakket aan voor een professionele website, zonder extra kosten aan developers of designers. Met een Perry abonnement worden alle essentiële onderdelen, waaronder onderhoud, hosting, licentiekosten en SSL, verzorgd. Dit biedt een goede prijs-kwaliteitverhouding.

Op het eerste oog lijkt Perry dus duurder dan een aantal concurrenten, maar nu je weet wat je allemaal ontvangt betekent het dus eigenlijk dat een maandbedrag van €75,- erg weinig is!

Met Perry bespaar je namelijk maandelijks:

  • €200,- tot €500,- p.m. aan onderhoudskosten

  • €5,- tot €50,- p.m. aan hostingkosten

  • €50 tot honderden of zelfs duizenden euro’s aan sjablonen…

  • €50,- tot €100,- p.j. aan een SSL-certificaat

Op zoek naar een alles-in-één oplossing zonder extra kosten of technische kennis? Dan ben je bij Perry aan het juiste adres. Bouw met vertrouwen je eigen website en geef jouw online aanwezigheid een professionele uitstraling. Een warm welkom voor je nieuwe opdrachtgevers!